Freedag

Tada fick en ny morgonrock b.l.a. igår och den är helt underbart mjuk. En så här morgonräck borde alla ha,skulle vilja ha den ikväll,men känns lite smått opassande. Gårdagen var tokbra,blev uppvaktad och hela köret! Jag och Tiffany tog även vår systemet-oskuld,vi gick omkring där minst sagt länge innan vi hittade allt vi skulle ha. Han i kassan grattade glatt oss både,sånt är alltid trevligt. Ikväll blir det partaj och ska snart gå upp ur sängen och dra igäng med de sista förbeerdelserna,lär bli en halvstressigdag innan middag och fest!




Snart är jag vuxen

Är nitton i exakt 50 minuter när jag börjar det här inlägget. Hur knäppt är inte det? Jättknäppt ju,jag blir ju vuxen känns det ju som. Det känns ju som att man ska bli lite mer ansvarsfull och självständig när man fyller tjugo. Ohh längtar efter min tårta (eller efter hela dagen såklart) ,beställt en med passionfruktsmousse och kommer smaka underbart imorgon. Självklart kommer jag gå på systemet imorogn också,jag och Tiffany ska hänga på låset som två alkisar imorgon bitti.

20 here i come!



Bakstuga

Gud vilket underbart väder det är ute, solen skiner och det känns helt plötsligt rätt överkomligt med snön.

Började dagen med att städa lite i mitt rum,vill ju ha det snyggt när man fyller år imorgon (20!!!) Det är nästan så man börjar få åldersnoja,haha. Mötte upp Verum och åt lunch i stan,blev kungshallarna och det är inte en favorit direkt,för mycket folk men god mat i alla fall. Fixade även lite annat fix i stan,så som strumpbyxor och te. Nu har jag en äkta bakstuga här hemma (kan inte säga vad jag bakar,men mums!), ska baka minst tre sådana hemliga saker idag i alla fall. Nästan allt är på sin plats,men det fattas fem vinglas så skulle behöva åka till ikea och köpa fler idag,man kan ju aldrig ha för många vinglas.

Tänk om någon snäll själ kunde skjutsa en...vågar mig inte på kollektivtrafiken eftersom jag har lite annat som ska fixas ikväll också. Så taggad! 


Over and Out

Hej och hå

Hela dagen har verkligen gått i ett, skönt att man är ledig i alla falll när det är mycket annat att stå i. Tiffany köpte i alla fall ett par assnygga skor,men jag hittade inget att köpa (idag i alla fall). Sen var vi och handlade på maxi,det var mer underhållande än man kan tro,självscanning for the win! Kom hem med tunga kassar men nu verkar allt falla på plats,känns underbart. Är ledig imorgon också,hur skönt som helst. Älskar att vara ledig,men vem gör inte det?


Over and Out

Morning glory

Här sitter jag med mitt något sena morgonkaffe. Ska strax gå ner och beställa min födelsedagstårta (kul att man får göra det själv) och sen möta Tiffany och åka in till stan en sväng. Senare idag ska vi ävven storhandla till på fredag och fixa med lite annat kul. Me like!


Arg på SL?

Oj vad lugnt det var på jobbet idag,det märks att trafiken har varit kaos,eftersom folk inte orkar gå och handla då. Kom "bara" tjugo minuter sent till jobbet,som inte alls var så bara eftersom jag hatar att komma försent ( och ogillar att vänta...) men var inte så mycket att göra åt saken tyvärr. Läste metro på vägen till jobbet där SLs chef på förstasidan rådde folk att "stanna hemma så gått det gick " och hur trodde han att det skulle gå till? Är det verkligen det bästa råd man kan ge,hur många kan verkligen jobba hemifrån? Och ska hela samhället stanna upp p.g.a. väderleken? Jag är egentligen inte särskilt arg eller upprörd på SL eftersom jag inte känner att jag är tillräckligt insatt. Hur jäkla lätt kan det egentligen vara att styra hela Stockolms trafik? Inte så värst lätt skulle jag tro,och klart man kan säga "Det blir så här varje år,det snöar ju för sjutton allltid i Sverige",men tycker inte rikrigt att det stämmer. När var det egentligen sånt här väder senast? Vi kan ju däremot hoppas på att trafiken bättras på imorgon och att folk kan komma dit de ska.

Over and Out


Nytt

Oh gudars skymining! Om ni kan vara inne idag,var det. För det första är det jättekallt och för det andra är SLs-trafik nästan helt kaotiskt,det är i princip ingen linje som går som den ska. Jag ska snart till jobbet,hoppas jag inte kommer alltför sent...

 
Mina nya snyggingar
                                 
Helt vitt utanför mitt fönster

Frisör

Äter frukost men måste snart gå hemifrån. Börjar inte förrän halv fyra (sen är jag leedig resten av veckan) men har bokat klipptid till elva. Ska inte alls klippa mig mycket,men alltid skönt att få bort lite slitet hår. Nej blir inte roligare än så här, nu måste jag klä på mig.

Over and Out


Vilodagen

Söndag, och veckan har svischat förbi även om jag jobbat varje dag. Helgen har varit riktigt kugn och det känns faktiskt väldigt skönt (låter lite som en pensionär känner jag). Igår gjorde jag och Tiffany ärenden på stan efter jobbet och gud vad man inte ville vara ute. Det här vädret gör en verkligen helt asocial,man vill inte gå ut och ingen vill komma till en (eftersom den måste gå ut så,hehe). Men vi sågs i allla fall och bar hem grejer i snöovädret,köpte hem mat och kollade på det katasrofalt dåliga melodifestivalen. Måste säga att jag inte tyckte ett enda! bidrag var värt att lysnna på. Kanske låter hårt,men inte kvalité på låtarna ju! Idag har min käre papi berärkelsedag och det ska firas med god mat och tårta. Nu ska jag se om jag får tag på en rykiel-tröja.

Over and Out

Just a heart

Bara för att jag inte har ett endaste dugg att skirva. Tror jag.




flikr.com

Jag nu...ungefär


Lugn dag

Och så har nästan halva veckan gått. Förkylningen sitter i,men går i alla fall åt rätt håll och det får den mer än gärna fortsätta med. Jobbade eftermiddag/kväll idag och gjorde inte särskilt mycket innan förutom att jag knarkade Vänner som jag bara älskar! Finns ingen roligare serie,någonsin! Får sova ut imorgon också,så jag hoppas att förkylningen ger sig till helgen.


Over and out

Ps.Fick min klänning idag som jag ska ha nästa vecka,och den är l o v e l y. Ska bara hitta passande skor och skaffa lite solbränna så blir det perfekt. Ds.

 

Needs

Skulle behöva lite badskum och väldoftande ljus just nu


Himla typiskt

Ohh jag orkar inte om jag ska bli sjuk nu,har jag inte tid med. Känns som det är en del annat som måste göras också som faktiskt vörjar göra mig lite stressad också. Har i vilket fall som helst bakat semlor för att pigga upp omgivningen (och mig själv) så hoppas de hjälper lite. Hembakat är det som gäller!

Semla

Uppe i hyfsad tid för att vara mig en ledig morgon. Sitter uppe och dricker mängder av roobios vanilj te med honung. Har ont i halsen och börjar känna mig förkyld,vilket känns allt än toppen eftersom det är min jobbvecka. Idag är det även fettisdag och tror jag kommer unna mig en semla på något trevligt kondtori. Nej nu ska jag gå och lägga mig en stund igen och se om jag mår bättre sen.

Over and out

Morgonkaffe

Vissa dagar smakar morgonkaffet lite bättre,som idag. Grå/vitt ute och ska snart åka till jobbet,men idag slutar jag i alla fall ganska tidigt så känns ganska okej.


Geléjakt

Oh vilken dag! Mötte upp Ulrika som var i Sundbyberg på massage,vi tog tåget till stan och sen började vår skattjakt. Vi ville åt de berömda geléhjärtanen på Ejes som vi visste låg på Gärdet någonstans. Efter en ganska kall och lång promenad från Djurgårdsbron kom vi äntligen fram till de berömda konditoriet,och till vår fasa var det självfallet stängt. Om vi blev snopna! Men vi bestämda ganska buttra att vi kunde ju åka till chokladfabriken istället och köpa lite presenter till våra nära och kära. Efter en busstur och yttligare en promenad kom vi fram,där var det också stängt. Till slut gick nk som man alltid kan lita på och köpte med oss lite godis. Men är det inte konstigt att sådana butiker man har stängt på all hjärtans dag? Vi avslutade i all fall dagen med kaffe och världens godaste brownie på Muggen. Love!


Hemmagjorda geléhallon blev i alla fall resultatet


Lördag

Gud vilken segovecka jag har haft,men har varit rätt skönt ändå. Kom precis hem från Jimmy men ska snart gå hemifrån igen. Blir middag på Vapiano,som ska bli kul att testa, med lite goa gubbar! Ska försöka hitta något passande att ha på sig,men det är så svårt när vädret är så här jobbigt. Nu skulle man vilja ha vår och kunna sätta på sig vad som helst. Kom på igår eftermiddag att jag har lyckats glömma att betala in anmälningsvagiften till högskoleprovet,very nice,not. Så nu blir det inget med det heller,känns fruktansvärt klantigt av mig att glömma det eftersom jag hade skrivit upp det i min kalender...nu ska det duschas och hittas kläder.

Over and out



Vapiano


Till Ulrika

Efter en lång,ganska äcklig,diskussion med Ulrika har jag tagit reda på fakta.

"Fiskar kan ha antingen ytte- eller inre befruktning. Vid yttre befruktning utsöndrar honan rom, ofta på sjö- eller havsbotten, varefter hanen befruktar äggen med mjölke."

"Hos sjöhästar lägger honan rommen i en ficka på hanens buk, som han sedan befruktar och bär på.Hos sjöhästar lägger honan rommen i en ficka på hanens buk, som han sedan befruktar och bär på." (KUl kuriosa för sjöhästs-fantaster)

Så jag hade fel,fiskar har inte snoppar. 


En ful fisk

TGI friday

Fredag!
Hur skönt är inte det? Imorse gick jag upp fem så tröttheten börjar verkligen komma ikapp nu,därför blir kvällen ganska så lugn och skön. Blir hämtmat,film (om vi kan komma överens om vilken vi ska se) och en massa naturgodis. Jag har blivit helt beronde av det nu,så typiskt liksom,gör man sig av med ett "beroende" så skaffar man sig snabbt ett nytt. Vet inte vad jag ska hitta på nu,men det känns väldigt befriande måste jag säga,att jag har lyckas att inte planera allt.

Over and out (for now)

Gratulerar

Måste ta tillfället i akt att gratulera Ulrika som fått tillökning i familjen. Hon är nu en stolt mamma till en guldfisk. Nu väntar vi bara på att få höra vad den lilla rackaren ska få heta.



På språng

Mellanlandar hemma en stund innan jag åker in till stan och möter Malin för "It's complicated". Var hos Tiffany coh planerade en del och det börjar kännas som vi har saker under kontroll ni i alla fall. Nu blir det bio,och förhoppningsvis middag,är jättehungrig!



Fixa och trixa

Lillördag och idag ska det fixas,ska snart åka till pappas jobb och skriva ur lite grejer (eftersom vår fortfarande inte fungerar). Sen måste jag hitta snygga kuvert och kanske hinner med en vända förbi partystore och buttericks. Ohh så kul att planera att fixa,snacka om att jag låter som ett kontrollfreak och det vill man ju inte vara. Men jag förstår inte hur en del människor klara sig utan kalender?! Jag skulle inte komma ihåg någonting,eftersom jag ändå lyckas glömma saker med kalender.

Over and out


Make a plan

Snart onsdag och lillördag,me like! Sitter och planerar för en massa skoj som ska hända,ibland tar jag verkligen "planerandet" till nya höjder,älskar att ha koll på saker och ting om man säger så. Men det är redan den 9 februari så det är inte helt fel att planera som jag gör. Idag har jag inte åstakommit så där väldigt mycket,får så mycket fritid när jag är ledig. Hämtade en gratis kivilykta på nk,aldrig fel. Såg Farsan på kvällen och den var absolut underhållande och lättsam. Imorgon blir det bio igen men filmen it's complicated,var mer sugen på vildingarna såklart men fick vika mig. Nu ska jag leta klänningar.

Over and out

Time for bed

Sitter äntligen i pyjamas och gör ingenting. Imorgon är ganska fullspäckad,men bara med roliga saker som en förhandsvisning av "Farsan" och fika med Tiffany för att planera födelsedagen,mycket som ska bestämmas. Ska göra mitt bästa för att gå upp i tid imorgon,tycker det är jättesvårt när man inte ska jobba. Men ska nog gå och lägga mig på spikmattan (måste vara tredje...? gången idag) innan jag går och lägger mig,ryggen är helt stel efter jobbet som vanligt.

Sleep tight


BRA


La Roux

Måndag och början på en ny veckan,igen. Tycker tiden går himla fort nu mpste jag säga,både på gott och ont. Har precis legat en stund på spikmattan (en ny vana i min vardag) för att jag på något sätt tror att min rygg ska kännas lite bättre,får se hur det blir med den saken. Ska jobba kväll idag och sen är jag ledig fram till fredag,ska bli himla skönt kan jag lova. Jag och Malin har bokat biljetter till La Roux den 3 mars på Berns och det var väldigt tur kan man säga,för idag var det utsålt,ska bli riktigt nice ska bara lyssna in mig lite på henne.

Over and out

Snacka om att jag hypar den här filmen



Ohh vill se!

Torsdags bestyr

Redan torsdag och snart helg igen. Den här helgen blir väldigt lugn med jobb,och lugna kvällar som det er ut nu. Känner mig fortfarande ganska så förkyld men ska ändå jobba idag. Kom precis hem från Uppsala där med familjen där vi igår kollade på bandy (var väl inte riktigt mig grej om jag ska vara ärlig) men ganska mysig stämning med glögg och kaffe. Lyckades öven fynda ett par snygga skor som ska använad så fort snön smälter,lär väl dock ta ett tag om man kollar ut genom fönstret. Igår hann jag ävem emd att hämta ut biljetter till Hamlet med en av bröderna Skarsgård,ska bli kul att se. Dags att sticka iväg!

Over and out.

     
   
   Kontraster
          
 


Lite mer flärd åt tisdagen


Tisdag och sjuk

Efter en händelserik helg är det helt plötsligt vardga igen. Redan tisdag och jag har lyckats bli sjuk,huvudet och halsen värker som aldrig förr. Lite segt när man har saker som man måste göra och ta tag i. Men ibland måste man nog tillåta sig att ta det lugnt ett par dagar så man blir frisk snabbt igen. Ska ladda ner (eller hyra...) lite filmer så jag inte blir alltför uttråkad och eftersom jag inte borde gå ut. Egentligen är jag jättesugen på att se "Vildingarnas land" (dock verkar ingen annan det) men den får nog vänta några dagar. Snyft.


Over and out


RSS 2.0