Hemma som i Hemma

Nu är jag hemma.Hemma som i Sverige.Hemma som i Stockholm.Hemma som mitt rum.Hemma som i hemma.
Hemma.
Det känns skönt att kunna äta svensk mat,dricka kaffe ( riktigt kaffe),träffa familjen och kompisar igen. Även om Kina har varit heltsjutkjävlajätteroligt så är hemma alltid hemma. Har varit hemma sen i torsdags nu ju,men nu börjar dagarna kännas mer normala. Underbart.




 Hejsvejs!


Efter regn kommer solsken och lite te


Sur Strumpa

Eftersom datorn har pa vart rum ar skapt som den ar,var jag tvungen att pausa en stund innan jag orkade ta mig hit igen. Jag sitter har mitt i natten i Nanjing med Sigurt i knaet och jag har precis anvant tadtrad for (hor och hapna) forsta gangen i mitt liv.Det gor ont i hela munnen,men det ar vart. Imorgon har jag ett stort mal: att kopa resvaska. Sent? Ja.Panik? En knutta. Igar agnade vi hela dagen at skola.Eftersom vi ite har nagra lektioner pa mandag p.g.a. lararmote sa fick vi lov att ha 6 lektioner igar.Det var segt,men det gick. Nu har vi istallet hela mandagen att packa,for det kommer behovas kan jag lova. Forra helgen agnade vi at THE berget,dvs. Gula Berget. Forsta natten bodde va pa ett najs hotell i Huangshan-stad. Nasta dag akte vi buss och linbana upp till berget.En timmes promenad (med stopp for tallfotografering) till nasta "hotell"  dar vi checkade in och oppnade dorren till var 6-badds sovsal. Forsta anblicken: FYSJUTTON! Det luktade sur strumpa, fonstret var tackt av ett fullt myggnat,Malins sang vad kissfuktig och d.draperiet var ett levande Zoo. Najs.I med packningen och vidare klattring (trappor upp) till nasthogsta toppen,cirkus 1800 meter. Med knappa steg kavr till segerrop brot varldens osregn ut. Varre blev det bara,da det borjade aska|blixtra. Ner igen efter en halvtimme i regnet. Pa vag ner slog blixten ner strax bakom oss,sa det blev smaspring ner i de hala trapporna. Val tillbaka till det efterlangtade hotellet var det panikdusch eftersom jag troddde att vi skulle ata om en kvart och alla skyndade pa mig.Men efter vissa svordomar over den bildabde swimmingpoolen och tork med jordens minsta handduk kom jag ut redo att ata. Nej men jaha,det var visst en timme kvar. Sur som en citron drog jag ed mig Ulrika att handla i den dyra shoppen hotellet erbjod. Kex och cola,hurra! Efter lite somn,med vissa avbrott for den sura doften tog vi oss ner for berget med linbana. Sondagen var mysigare,da den tillbringades i en liten by dar en del kanda kinesiska filmer spelats in. Efter en teprovning som slutade i totalvagring att kopa (280 kronor var det billigaste dar) och middag tog vi nattaget hem. Dar erbjod konduktoren att gora te och Pingu salde biffchips till de som var sugna. Efter trevligt konversation i kupen sov alla gott i sina tagsangar. Den sista etappen var en galen morogontur for att atervanda till vart kara hotell. Jag har aldrig langtat sa mycket efter BoyBoyBoy.
Zaijian!


Sur strumpa

BoyBoy fucking Boy vad var dator ar samst.


Zhongguo


Happy,happy,happy.Come on.....

Jahapp.Nu sitter jag har pa rummet helt sjalv. Verkligen helt sjalv. Resten sitter antagligen hos "sin" topstudent- kines nu eller kanske har de gatt ut pa restaurang med "sin" topsudent-kines.Men har sitter jag som ett retard och har ont i magen som ar mer knas an aldrig forr.Ska leta fram lite vatskeersattning och te. Vagar inte ata nagot eftersom maten har en tendens att inte stanna kvar sarsklit lange. Igar shoppade jag,Malin och Torsten (Malins pappa) vid Shinqikou.Ett omrade med massa varuhus och butiker som Louis Vuitton och Armani (Lite svart att fyda dar...). Vi tog en fika paus pa Starbucks dar jag drack en Frappe med vaniljsmak,underbar var ordet. Vi kom inte hem fran var shoppingrunda forran halv elva. Har var det lite action.Vi hade inte atit middag sa vi var inne i en "brodbod" dar vi hade handlat 14! olika sorters brod.Gott! Sen stupade jag nastan.Fy vad trott man blir av varmen och allt man vill hinna med.Imorse fick jag hora att Ulrika och Vivian hade fatt problem med sin vagg igen. De har en fuktskada fran AC,vilket har gjort att hela tapeten har luckras upp.Feting ackligt.De fick darfor byta rum mitt i natten,jobbigt.Tycker de borde klaga lite,for de har verkligen fatt luff-rummet (an sa lange).Toalette har aft stopp tva ganger (HAHA),hogtalaran till datorn var obrukbara minst en vecka och nu har de en fuktskada som man hoppas ska forvinna.Lagt.

Imorgon ska vi till Huangshan,aven kant som Gula Berget! Helt crajsy.Vi aker klockan tre harifran for att sedan ta taget i ett ar.Nar vi kommer fram ska vi lamna grejerna pa vart forsta hotell.Mycket mer an sa vet jag inte.Vi kommer tillbaka pa mandagmorgon (direkt till skolan...) med nattaget. Ska bli spannande att se vad berget har att erbjuda. Man ar ju inte sa sugen pa en favorit i repris. Zajian!



I Jakt Pa Fynd

Trott sa trott.
Vi har precis kommit hem fran en exklusiv middag pa McDonken. Vi orkade inte med annat eftersom vi gatt i stan hela dagen.Forst skulle vi till en liten butik dar Ulrika skulle kopa en kines-klanning i (som hon inte kopte.... xP. For att omma dit tog vi bussen UTAN AC! Det var sa fruktansvart varmt hela resen och vi  visste inrte vart vi skulle.Som tiur laste Annika kartan och vi hittade av bussen. Sen gick vi genom en massa butiker pa gatan upp mot Konfucius templet. Dar lamnade Malin x2 poch Vivian banan for att vila hemma. Jag, Ulrika och Annika fortsatte tappert i jakt pa fynd. Jag hittade massa bra DVD-filmer och DVD-boxar,valdigt nojd (om de nu funkar). Kopte bl.a Sex and the city filmen,de tre forsta sasogerna av OC och en hel massa Vanner. Vi gick bland stirrade kineser runt omkring pa marknaden och hittade lite annat smatt och gott. Nar benen inte bar och klockan rann ivag tg vi taxi hem for 25 kronor.Kan tyckas dyrt eftersom  vi akte dit for 1 krona.Nar jag kom hem fungerade horlurara pa var dator som varit "trasiga" sen vi kom. Malin satt och lyssnade pa kinesisk musik,men det kandes bra att de funkade.Man ska fa vad man betalar for. Nu ska jag se om Malin kommer tillbaka fran sin pappa Torsten.Jag ar trott och vill inte kanna som jag gjorde pa forsta lektionen idag.
Zaijian!

Knas

 Idag har vi varit  gatt i varldes langsta trappa. Dagen borjade med att jg och Malin forsov oss lite(toppenbra)!Men det gjorde inte sa mycket eftersom det inte var barttom till skolan eller sa.Vi at frukost,som tyvarr inte var sa dar super idag. Det fanns kalla varrullar och mackor som var ratt goda. Dagens utfard var bestamt till "Purple Mountain" (tydligen det viktigaste att se i hela Nanjing..typ.) Vi akte ivag med taxi runt tio.Nar vi kom dit stekte solen som mest och jag hade glomt att smorja in med,hade T-shirt och glomt att anvanda mygga.Var darfor tvungen att tjura ett tag. Vi akte en superlang linbana upp till toppen dar vi sag pa en stor buddah,den fina utsikten och kopte massa vatten. Sen borjade vi traska ner igen......det var hur lagt ner som helst,och det enda man sag hela tiden var blad och trad.Nar vi trodde att vi snart skulle komma fram till sevardeheterna kom vi istallet fram till en betalningsstation dar vi skulle batala 80 yuan for att komma forbi! Vad sjutton tankte vi,som redan var helt slut och trotta pa allt. Efter att Anton brakat lite med han som salde biljetterna,och efter att vi fatt vanta pa att de hamtat vaxelpengar och biljetter,sa kom vi in pa omradet.Da madde alla samst. Vi hade inte atit sen nio och nu var klockan tre. Sen hittatde vi ett valv med vasdockor....onodigt. Innan vi at skulle vi in dar och titta.Det blev nudlar och vatten till lunch,men helt okej. Dagen slutade med att vi dog ungefar. Pa kvallen borjade det regna och aska,laskigt. Idag har vi varit i skolan och nu har vi vilat upp oss efter igar.Men snart ar det dags att ga ut i varmen igen for att se om man kan fynda nagot pa stan.
Zaijian!


Forsta intrycken



Kul i jul

Just nu befinner jag mig pa ett hotellrum i Najing. Jag fick precis en bula i pannan med sprackta blodkarl i,efter ett hysteriskt skrattanfall pa golvet.Pa nagot vis dunkade jag i huvudet i det stenharda golvet.Kulijul. Idag kanns det som att vi har gjrt en miljon saker.Vi var i skolan pa morgonen.Var larare heter X (Ingen kommer ihag vad hon heter) och hon ar valdigt snall och kreativ. Hon pratar kinesiska ganska sa snabbt sa det ar lite svart att hanga med, men eftersom hon pratar ratt bra engelska gar det bra. Idag fick vi t.ex ga er pa stan med henne och kopa glass for att kopa den pa kinesiska. Det gick,alla fick glass sa vi var ratt nojda. Dagen fortsatte med lunch ute. Jag,Annika,Malin x2, Vivian och Ulrika gick till en restaurang over gatan. Vi rusade ratt over gatan fran hotellet.Nar vi val hade kommit over berattade Vivian att man kunde fa bota for det.Hoppsa, Trafiken ar helt galen sa vi bestamde oss for att nog inte gora om det.Ganska ovart. Det var inte sa latt att bestalla.Jag tror att vi hade sju servitorer vid vart bord.Vi gjorde det enkelt for oss och sa tt vi inte ville ha fisk,skaldjur eller kyckling. Malin kan inte ata detsa det avr lattasta att undvika dem. Sen fick vi typ bara gronsaker.Det var i och for sig gott,sa det var ratt lyckat. 

Sen var vi pa aventyr med Dong MenMen (hon som varit utbytesstudent i var skola) och hennes kompis Joe,men det tar jag nagon annan gang.
 
Zaijian!


RSS 2.0